CONCERT-AGENDA

RESERVEREN: MAIL ONS

SEIZOEN 2019/2020

alle concerten in

De Pasveerzaal/FluXus, Westzijde 148, Zaandam

RESERVEREN VOOR CONCERTEN:

… wordt zeer op prijs gesteld. Laat dit weten door een e-mail te sturen naar rootsaandezaan@gmail.com. U ontvangt -doorgaans binnen 24 uur- een bevestiging en (ongeveer een maand voorafgaand aan het concert) de betaalgegevens.

 


In de huidige Corona-crisis heeft men het soms over het “nieuwe normaal”. Wij bezigen liever de uitdrukking “tijdelijk abnormaal”. Niettemin, alles blijft onzeker. Alle concerten tot in de herfst van dit jaar zijn geschrapt. We beginnen “op papier” weer op 20 november, maar er is geen garantie – op dit moment – dat dat ook doorgaat.

Inmiddels gecancelde concerten pogen we waar mogelijk te verzetten.   


vrijdag 20 november 2020 aanvang 20:15

(onder voorbehoud)

T H E   T A N N A H I L L   W E A V E R S

In 2013 waren ze één van onze eerste acts, precies een jaar later kwamen ze terug, maar daarna werd het qua Schotse doedelzakken een tijd stil in Zaandam. Maar ze komen weer deze kant op, met een nagelnieuwe line-up rond oudgedienden Roy Gullane (zang, gitaar) en Phil Smillie (fluit, whistles, bodhran, zang). Nieuw zijn Malcolm Bushby (viool) en Mike Katz (bagpipes, ex-Battlefield Band). Eén van Schotland’s bekendste folkbands, met een unieke combinatie van traditionele melodieën op fluit, doedelzak en fiddle met gedreven ritmes op gitaar en bouzouki, ondersteund door drie- of vierstemmige vocale harmonieën. De band is eind jaren zestig ontstaan en genoemd naar de Schotse dichter Robert Tannahill (hoewel het debuutalbum Are Ye Sleeping Maggie pas in 1976 volgde). Deze topmuzikanten weven een uniek geluidstapijt door de prachtige traditionele Keltische melodieën te vermengen met de kracht van moderne, opwindende ritmes. Of het nu gaat om een a capella ballade uitgevoerd met schoonheid en precisie, of een ruige Gealic battle tune, deze band is inventief en uniek in zijn soort met prachtige zang en akoestische/traditionele
instrumenten.

TOEGANG € 18.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN € 12.00
 -kinderen halve prijs-

BEKIJK OP YOUTUBE: TANNAHILL WEAVERS bij ROOTS AAN DE ZAAN 2013


zondag 20 december 2020 aanvang 15:30

(onder voorbehoud)

F L A I R C K

Eind jaren zeventig waren ze in Nederland dé sensatie met hun virtuoze en combinatie van folk, klassiek, world, jazz, theater en tsja, wat niet eigenlijk. Later volgde wereldwijd faam, of in elk geval in o.a. Japan en Zuid- en Midden-Amerika. De line-up fluctueerde door de jaren heen flink, en nu hebben we te maken met een geheel nieuwe en bijna niet-meer Nederlandse Flairck, heropgebouwd rond het van oorsprong Mexicaanse snarenwonder Pablo Ortiz, die sinds 2007 een vaste waarde is in de band. Ze treden op met de volledige zegen van oprichters Erik Visser en Peter Weekers, die beiden wegens praktische gezondheidsredenen helaas niet meer op dit niveau kunnen musiceren. Daarmee wordt de lat wel heel hoog gelegd, maar de nieuwe Flairck maakt dit waar. Een combinatie van nieuw materiaal (van het dit jaar te verschijnen album Back Alive) met terugblikken naar o.a. Variaties Op Een Dame belooft veel spannends. Naast Pablo Ortiz maakte fluitist Jeroen Goossens – de enige Nederlander in het gezelschap – eveneens eerder deel uit van de groep. Op bas vinden we de Vlaming Joris Vanvinckenroye, en eveneens uit België komt violiste Anouk Sanczuk.

TOEGANG € 22.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN € 15.00
 -kinderen halve prijs-

BEKIJK OP YOUTUBE: FLAIRCK MINI DOCUMENTAIRE 2017


zaterdag 30 januari 2021 aanvang 20:15

(onder voorbehoud)

T H E   S A N D Y   D E N N Y   P R O J E C T

exclusief concert in Nederland

Ook al heeft de magistrale zangeres Sandy Denny (1947-1978) al 42 jaar geleden het tijdelijke met het eeuwige verwisseld, haar muziek beklijft. Solo, met Fotheringay en natuurlijk met Fairport Convention, heeft ze generaties be- en ontroerd. Tributes zijn er al geregeld geweest, en dat hoort ook, deze muziek moet in leven gehouden worden. Zo ook bij Roots aan de Zaan (een exclusief concert in Nederland). 
We verwelkomen oude bekenden voor ons, zij het in een nieuw jasje. Gitarist PJ Wright speelde eerder bij ons, als lid van Fifteen String Trio (2013), Fotheringay (2016) en TRADarrr (2019). Bassist Mat Davies was hier met datzelfde Fifteen String Trio (ons zesde concert, ooit). Mark Stevens – op de drumstoel – is eveneens lid van TRADarrr, waarin ook Marion Fleetwood speelt, die eerder óók tweemaal bij ons te zien was als (inmiddels ex-)lid van The Jigantics en (solo) als support voor Kathryn Roberts & Sean Lakeman. Dan hebben we Sally Barker, gastvocaliste bij Fotheringay (ooit in september 2016 ons eerste concert in wat nu de Pasveerzaal heet) en in 2014 verrassend finaliste van The Voice UK … ook is ze ex-lid van The Poozies, en nu in een trio genaamt IOTA met eerdergenoemde Marion Fleetwood én Anna Ryder – Anna die dit sextet completeert en als zodanig de enige is die niet (meermalen) bij Roots aan de Zaan speelde.

TOEGANG € 22.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN € 15.00
 -kinderen halve prijs-

BEKIJK OP YOUTUBE: THE SANDY DENNY PROJECT, BYFIELD 2019


 

 

e-mail rootsaandezaan@gmail.com