CONCERT-AGENDA

RESERVEREN: MAIL ONS

 

SEIZOEN 2019/2020

alle concerten in De Verkadezaal/FluXus, Westzijde 148, Zaandam  


vrijdag 13 september 2019 aanvang 20:15

D Ó N A L   L U N N Y   

M Á I R T I N   O ‘ C O N N O R   &   Z O E   C O N W A Y

“ZoDoMo”

exclusief concert in Nederland

Music Network, Zoe Connolly, Donal Luny and Mairtin O’Connor

Deze nog redelijk nieuwe formatie (opgericht in 2016) die zich eigenlijk ZoDoMo noemt, brengt drie van Ierland’s beste muzikanten tezamen en wordt niet voor niets omschreven als “trad music’s super group” – nu eenmalig in Nederland te zien.
Dónal Lunny (gitaar/bouzouki) is een mastodont in de Ierse muziek als kernlid van Planxty, The Bothy Band, Moving Hearts, Mozaik en Usher’s Island – en héél veel andere projecten. Als componist, arrangeur en producer heeft Lunny ook met o.a. Van Morrison, Christy Moore, The Waterboys en Kate Bush gewerkt.
Máirtin o’Connor (button accordeon) was lid van De Dannann, Skylark, Midnight Well en Boys Of the Lough én is bekend van de originele Riverdance, naast werk als solo-artiest en opnamesessies met o.a. Elvis Costello en Mark Knopfler.
Aan Riverdance deed ook Zoe Conway (viool, zang) aan mee, verder tourde ze de wereld rond en werkte ook buiten traditionele muziek mee met o.a. Lou Reed en Nick Cave, alsook met Rodrigo y Gabriella, Lisa Hannigan en als gastsoliste met The Irish Chamber Orchestra. Ze heeft een aantal mooie solo-albums op haar naam staan.

“Virtuoso – one of Ireland’s most gifted young musicians” – The Irish Independent over Zoe Conway 
“Donal Lunny: a man who has been at the coal face of Irish music for the past five decades” – Hot Press  
“Máirtín O’Connor is a squeeze box player in the very top echelon” – Irish Music Magazine
TIJDIG RESERVEREN AANBEVOLEN!
TOEGANG € 30.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)

LEDEN € 20.00
-kinderen halve prijs-


 
vrijdag 4 oktober 2019 aanvang 20:15

T H E   L A S S E S

Margot Merah en Sophie Janna alias The Lasses traden al eerder op bij Roots aan de Zaan: eerst openden ze voor Steve Ashley in juni 2015, en in maart 2017 speelden ze op eigen kracht de zaal vol.
Met hun repertoire van eigen liedjes en de mooiste traditionals uit Ierland, Schotland en Amerika hebben Sophie en Margot inmiddels al veel succes geoogst. De vrouwen weten als geen ander de passie en het plezier van de folk voor het voetlicht te brengen. Maar ook de Ierse roots van het duo zijn nog goed te horen. Met twee heel verschillende stemmen en de klanken van bodhrán en akoestische gitaar is een concert van The Lasses een feest voor het oor. Geweldige samenzang, intieme liedjes en karrenvol speelplezier, dat kenmerkt een optreden van The Lasses.
Na een toevallige ontmoeting in de Ierse pub Mulligans in Amsterdam besloten Margot en Sophie met de Amerikaanse Kathryn Claire samen door Amerika te touren, langs de westkust van Oregon en Washington. Een Nederlandse tournee volgde al gauw: de samenwerking bleek een lange adem te hebben. Ze tourden vorig jaar al door Japan, nogmaals Amerika – en België – en recensies voor hun album zijn unaniem lovend (“subliem”, “balsem voor de ziel”, “a treat for the audience”, “the female Crosby, Stills & Nash”).  “Een parel voor de folk”, schreef OOR over het recente live-album dat dit duo met Kathryn Claire opnam.
Als duo spelen ze deze avond unplugged in Zaandam. 

foto: Ronald Rietman

TOEGANG € 15.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)

LEDEN € 10.00

-kinderen halve prijs-

vrijdag 1 november 2019 aanvang 20:15

S O C K S   I N   T H E   F R Y I N G   P A N 

exclusief concert in Nederland

Vanuit County Clare – het epicentrum van de Ierse traditionele muziek – komt dit jonge internationaal opererende trio dat zichzelf vernoemt naar, nou ja, sokken uit de braadpan, want het beestje moet nu eenmaal een naam hebben. Hun dynamische vocale harmonieën, virtuoze instrumentale spel (en, niet te vergeten, humor) hebben wereldwijd al hun impact achtergelaten op vele internationale podia, in hun poging de wereld te veroveren met wat de band noemt de Sock Invasion. Als zodanig behoort de groep tot de meest populaire hedendaagse Ierse acts. Nu is Nederland dan aan de beurt voor een exclusief concert.
Aan de andere kant van de oceaan schreef Atlantic Weekly over hun meest recente album: “When you listen to Socks in the Frying Pan, you quickly realize that traditional music in Clare has again received a fresh shot in the arm. The music on this recording is full to the brim with energy and with musical skills”.
Socks in the Frying Pan bestaat uit Aodán Coyne (gitaar/zang) and de gebroeders Hayes: Shane Hayes (accordeon) en Fiachra Hayes (viool/banjo). Dit nog jeugdige trio vermengt Ierse traditionele melodiëen met hun eigen persoonlijke flair. Niet voor niets werden ze tot ‘New Band of the Year’ uitgeroepen door The Irish Music Association. Met name in de Verenigde Staten is er veel opgetreden, en ze hebben er gespeeld op elk Iers festival van naam; geroemd om hun modern-traditionele stijl en hun energieke aanpak van de muziek. Live spelen is een passie, virtuositeit is ingebakken.
“They remind me particularly of another Ennis based ensemble, early Stockton’s Wing not in line-up but in attitude and musical daring” – Irish Music Magazine

TOEGANG € 18.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)

LEDEN € 12.00

-kinderen halve prijs-

KOMENDE CONCERTEN (UITGEBREIDERE VERSIE VOLGT)

— december 2019 – aankondiging volgt nog
zaterdag 18 januari 2020 – MARTIN CARTHY & JOHN KIRKPATRICK
zaterdag 8 februari 2020 – BLOWZABELLA
zaterdag 29 februari 2020 – ERNST JANSZ & BAND
zondag 22 maart 2020 – WINTER WILSON
zaterdag 18 april 2020 – SHARON SHANNON & ALAN CONNOR
— mei 2020 – aankondiging volgt nog

e-mail rootsaandezaan@gmail.com