CONCERT-AGENDA

RESERVEREN: MAIL ONS

 

SEIZOEN 2019/2020

alle concerten in

De Pasveerzaal/FluXus, Westzijde 148, Zaandam

RESERVEREN VOOR CONCERTEN:

… wordt zeer op prijs gesteld. Laat dit weten door een e-mail te sturen naar rootsaandezaan@gmail.com. U ontvangt -doorgaans binnen 24 uur- een bevestiging en (ongeveer een maand voorafgaand aan het concert) de betaalgegevens.


zaterdag 8 februari 2020 aanvang 20:15

B L O W Z A B E L L A

exclusief concert in Nederland

L A A T S T E   K A A R T E N  ! ! !

New Folk Sounds omschreef deze invloedrijke band die al sinds eind jaren zeventig meedraait als volgt: “Hun moeilijk te imiteren, op bourdons aangespannen klankmuur, waarbij ze hun sublieme aanvoelen van melodie en hun ritmische expertise steeds weer overtreffen, maakt van hen tot één van die groepen die, misschien nog meer voor andere muzikanten dan voor het eigenlijke publiek, als waarmerk en inspiratiebron beschouwd worden. Brass die vaak het ritme vastklit, waarrond draailier, trekzak en viool patronen weven die je alle hoeken van het muzikale universum laat horen, soms in de richting van de jazz, vormen het gewaarborgde basisrecept”. 
Een unieke band met een rijk instrumentarium; Blowzabella heeft in haar bestaan vele bezettingswisselingen gekend. De huidige leden zijn niet de minsten: Andy Cutting (diatonic button accordion), Jo Freya (clarinet, saxophone vocals), Paul James (bagpipes, saxophones), Gregory Jolivet (hurdy-gurdy), Dave Shepherd (fiddle), Barn Stradling (bass guitar) en Jon Swayne(bagpipes, saxophones). 

New Folk Sounds vervolgt aldus: “Hun interne positieve spirit beurt je onweerstaanbaar op, en laat elke dansweerstand wegsmelten. Voor hun aanstekelijke brede glimlach tijdens het spelen moet je hen (spijtig genoeg) wel opzoeken tijdens een concert”. Niks spijtig, want Blowzabella komt gewoon naar Nederland. Ze doen hier maar één concert: natuurlijk bij Roots aan de Zaan.

TOEGANG € 25.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN € 18.00
 -kinderen halve prijs-


zaterdag 29 februari 2020 aanvang 20:15

E R N S T   J A N S Z   &   B A N D

Ernst Jansz’ carrière gaat ver terug, zijn eerste serieuze muzikale schreden zette hij in de jaren zestig met het nederfolk-instituut dat CCC Inc. heet. Met o.a. Henny Vrienten vond hij binnenlandse wereldfaam met de unieke -en Nederlandstalige- ska/reggae van Doe Maar. Na tropenjaren in het oog van de publicitaire storm en een hele rij grote hits bezweek Doe Maar, waarna de bandleden in de luwte weer hun eigen ding gingen doen. 
Met CCC en solo is het allemaal wat kleinschaliger, zoals bij Roots aan de Zaan: in januari 2014 zorgde hij hier voor het eerste uitverkochte optreden; hij speelde toen nog in onze eerste locatie Serah Artisan. Naar aanleiding van dat mooie optreden meldde Ernst: “Roots aan de Zaan is een van de gelegenheden waar ik graag naar terug wil. Een unieke plek in het Nederlandse muzieklandschap. Om kort te gaan: ik heb er heerlijk gespeeld”. Op 12 december 2015 keerde hij dan ook terug naar Zaandam, toen in De Vermaning met CCC Inc., andermaal een uitverkochte zaal. CCC kwam daarna tweemaal terug (ditmaal naar De Verkadezaal), op 16 december 2017 en op 2 maart 2019. Ernst speelde ertussenin met eigen band nog eens bij ons in De Kleine Waarheid op 10 december 2016. Om de verhouding CCC en Ernst-solo in balans te krijgen: we weten dat we er velen een plezier mee doen, dus: natuurlijk komt hij terug naar Zaandam, nu met zijn programma De Neerkant. Ernst wordt begeleid door Aili Deiwiks (viool), Guus Paat (gitaren) en Richard Wallenburg (bas).

TOEGANG € 25.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN € 18.00
 -kinderen halve prijs-


zondag 22 maart 2020 aanvang 15:30

W I N T E R   W I L S O N

Ze draaien al een tijd mee in de folkwereld maar de naamsbekendheid werd een stuk groter toen het man-en-vrouw-duo Kip en Dave Wilson – ofwel Winter Wilson – in 2018 gedurende de jaarlijkse Britse wintertournee van Fairport Convention de support act was, waarna er de daaropvolgende zomer ook een rol voor hen was weggelegd voor een gastoptreden met de band gedurende Fairport’s Cropredy Festival. 
En met reden: Winter Wilson’s achtste album Far Off on the Horizon is een gevarieerde mix van folk, country en blues op akoestische instrumenten die wordt gecompleteerd door fraaie (samen-)zang.

“Dave Wilson’s songs pull no punches when relating to the sights and sounds of everyday local life, and are complimented by Kip’s powerful and emotional voice” – Daily Telegraph
“Well-balanced, strong songs delivered with care, and by people that are passionate about their craft. Lovely” – Living Tradition Magazine
Dit is het eerste gratis-voor-leden-concert dit jaar, met vriendelijk verzoek aan de leden de komst zals gebruikelijk wel even te melden. 

 

TOEGANG € 15.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN gratis
 -kinderen halve prijs-

 

 


zaterdag 18 april 2020 aanvang 20:15

S H A R O N   S H A N N O N   &   A L A N   C O N N O R

Qua wervende tekst spelen we even leentjebuur bij GUO Oisterwijk, waar dit duo eveneens optreedt, het gemak dient tenslotte de mens: Sharon Shannon is de best verkopende Ierse folkartiest. Maar wat heet Ierse folk? In haar handen is de diatonische trekharmonica een ‘cool’ instrument met een spanwijdte tot ver voorbij haar eigen Iers-Keltische biotoop. En dan weet ze ook nog aardig weg met fiddle en tin whistle. Elk muziekgenre benadert, omarmt, interpreteert en adopteert ze met open mind. Zo verrijkt ze haar folkroots met rock, reggae, fado, tango, calypso, cajun, Americana, klassiek, dub, rap, hiphop en Afrikaanse ritmiek. Sharon Shannon treedt in de spotlights in de jaren tachtig, als bandlid van The Waterboys. Ultiem bewijs: hun memorabele CD’s Fisherman’s Blues en Room To Roam
Ze volgt haar eigen pad dat leidt naar wereldtournees, wereldsterren en wereldleiders. Ze werkte met Bono, Sinéad O’Connor, Shane MacGowan, Christy Moore, Elvis Costello, Kate Bush, Willie Nelson, Jackson Browne, Steve Earle, Carlos Nuñez. Ze speelt voor presidenten, in het Witte Huis voor Bill Clinton, in Dublin voor Barack Obama, tijdens staatsbezoeken aan Polen en Australië voor Lech Walesa, haar ‘eigen’ Mary Robinson en Mary MacAleese, en de Sultan van Brunei. 
En van de Sultan van Brunei naar Roots aan de Zaan is natuurlijk een kleine stap. Sharon treedt op met Alan Connor (toetsen, gitaar, zang). 

TOEGANG € 25.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN € 18.00
 -kinderen halve prijs-


zondag 17 mei 2020 aanvang 15:30

A S H L E Y   H U T C H I N G S ,   R U T H   A N G E L L   &   B E C K Y   M I L L S

“From Psychedelia to Sonnets”

exclusief concert in Nederland

Als afsluiter van Roots aan de Zaan’s zevende seizoen komt de éminence grise van de Britse folkrock naar Zaandam! 
Niemand minder dan Bob Dylan meldde in 2015: “Ashley Hutchings is the single most important figure in English folk rock. Before that his group Fairport Convention recorded some of the best versions of my unreleased songs. Listen to the bass playing on Percy’s Song to hear how great he is”. 
De oprichter van zowel Fairport Convention als Steeleye Span, en van een hele reeks Albion Bands (en passant ontdekte hij ook nog eens Nick Drake) neemt ons o.a mee terug naar die begindagen in zijn programma From Psychedelia To Sonnets – A Life In Words And Music.

Ashley vertelt over de geschiedenis van zijn baanbrekende bands en de achtergrond van songs die uiteraard ook voorbijkomen (en, jawel, sonetten, nu en dan). 

Ashley Hutchings wordt in Zaandam bijgestaan door zowel Becky Mills (gitaar/zang) als zijn vroegere collega uit The Rainbow Chasers, Ruth Angell (viool/gitaar/zang).

TOEGANG € 18.00 (e-mail rootsaandezaan@gmail.com)
LEDEN € 12.00
 -kinderen halve prijs-


e-mail rootsaandezaan@gmail.com